zondag 14 oktober 2012

Familieweekend

Het is druk op campus, al is dat buiten niet echt te zien. Het weer in Galesburg is gelijk aan die in Hengelo. Wel wat warmer, maar ook genoeg nattigheid. Dit weekend is het familieweekend. Sommige studenten hebben alleen hun ouders te gast, anderen het hele gezin plus opa's en oma's, ooms en tantes, broertjes en zusjes. Mijn hoofdingrediënt van dit weekend is niet beschikbaar. Maar heb niet al te veel medelijden met me; ik heb alsnog een hele leuke tijd. 

Gisteravond ben ik met twee andere internationale studenten in downtown Galesburg geweest. Ons trio bestond uit een Japans meisje uit Japan, een Chinees meisje uit Japan en een verdwaalde Chinees uit Nederland. 's Avonds zou er een concert zijn in het theater van het Knox-Galesburg Symphony Orchestra, gesponsord door Knox College, dus gratis voor studenten. Voor het concert eerst een hapje gegeten bij het restaurant New China. We voelden ons nogal misplaatst, tussen alle Galesburg inwoners met grijze of kale koppen. Zelfs de serveerster had geen Aziatische uitstraling. Maar allemaal zeer vriendelijk (overduidelijk vriendelijker dan de echte Chinese bediendes) en het eten was oké.

Toen we naar buiten liepen, in de richting van het Orpheum Theatre, viel het ons op hoeveel mensen opeens op straat te vinden waren in Galesburg. Allemaal in de richting van het theater. Aangezien we met gratis kaartjes naar binnen konden, hadden we niet de beste plaatsen. We zaten helemaal bovenin op het balkon. Maar het blijft mooi om een orkest te zien spelen. Opvallend: de paukenist die niets te doen heeft en dus uit verveling haar iPad erbij pakt. Maar wel weer op tijd haar speeltje weglegt om de volgende geroffel ten gehore te brengen. Een kunst.

Het is niet de mooiste foto, maar een impressie van de theaterzaal vanaf het balkon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten