zondag 4 november 2012

Halloween

De laatste dag van oktober. 'October, the thirty-first.' Pompoenen, verkleedpartijen en snoep, dat is het ultieme recept van Halloween. Ook ik ben de straten opgegaan, alleen voor iets anders dan jullie zouden denken.

Halloween is een feestdag dat onder andere in Amerika gevierd wordt. Kinderen gaan 's avonds verkleed de huizen langs, waarbij ze 'trick or treat!' schreeuwen. Degene die achter de deur staat heeft natuurlijk geen keus, en geeft de kleine Spiderman, Pacman of prinses iets lekkers. Wij zijn als studenten van Knox een beetje te oud om de bewoners van Galesburg om snoep te vragen. (Die verkleedpartijen zijn het probleem niet. Er zijn zelfs een paar gevallen bij die tot de honderd dollar besteden voor hun kostuum.) Misschien kunnen we niet bedelen om snoep, maar er was toch een mogelijkheid de straten langs te gaan. 

Er worden genoeg evenementen georganiseerd en bedacht om een goed doel te steunen. Vrijwilligerswerk is erg belangrijk. Met z'n vieren gingen we naar de buurt die wij voor onze rekening kregen, om ingeblikte goederen op te halen. Wat het goede doel was? Alle blikken die we ophaalden gingen naar de vissen voedselbank. Vaak stonden we in de rij bij een huis, met kleine versies van superhelden voor ons en een vampier achter ons. Een aantal families pakken duidelijk elk jaar uit, gezien de hoeveelheid Halloweenspullen voor en op het huis. Andere families zijn zelf de deur uit, en laten hun hond achter om de boel te bewaken. Na een uurtje kwamen we weer terug, vier rugtassen goed gevuld met blikken én een pak spaghetti (de lieve, oude vrouw had niets anders in huis). 

Bij de International Club hebben we traditioneel een pompoen uitgehold. Hij staat nu te rotten in de vensterbank, maar daar zal ik geen foto van posten.





Tot slot, wat er gebeurt als je je kind vertelt dat je al zijn snoep hebt opgegeten (Jimmy Kimmel Live):

Geen opmerkingen:

Een reactie posten