zondag 27 januari 2013

Eenenvijftig Vlaggen Tot Een Eenheid

Zaterdag was de laatste dag van een week I-Fair, ofwel 'International Fair, a celebration of diversity'. Op deze dag maken de studenten ook plaats voor de Galesburg community. Er is een lunch, waarbij er studenten van elk land hun unieke gerechten serveren. Er zijn kraampjes waar studenten van verscheidene culturen achter staan, om hun origami-kunstwerken, prachtige foto's van hun land, of andere bijzondere dingen te tonen. En als grote afsluiter: de vlaggenparade.
As the world is becoming more and more interconnected, with the media playing a crucial role in the process of globalization, it is possible like never before for people from all over the world to come together. Knox College, with a student body drawn from 51 countries, is the perfect example of this unity through diversity.
Van al deze eenenvijftig landen werd een student uitgekozen om het land te vertegenwoordigen. Ik kreeg de kans om de Nederlandse vlag hoog te houden, maar - ik heb bedankt. Het zou wel een beetje een raar gezicht zijn als ik plotseling het pad kom aflopen, met de rood-wit-blauwe kleuren. Bovendien leek het me eerlijker om de andere (blonde) Nederlandse de kans te geven, na vier jaar een Knox-student geweest te zijn, om voor het eerst ons land te mogen vertegenwoordigen op dit speciale evenement. 

Het was erg bijzonder om alle vlaggen om de beurt de zaal in te zien wapperen; vooral om ze allemaal bij elkaar te zien staan. Elke vertegenwoordiger kreeg ook nog een paar seconden op het podium voor de microfoon, om wat woorden in hun moedertaal te spreken. Onze Nederlandse meid uit Amsterdam? "Sinds jullie mij allemaal toch niet kunnen verstaan: krijg toch allemaal de kolere!", waarna deze gevleugelde woorden door het publiek werden beantwoord met een daverend applaus en gejuich. 



Speciaal in mijn bavaria jurkje, our blond Dutch girl, representing The Netherlands!
Myanmar aan de linkerkant; aan de rechterkant...

Hong Kong.


1 opmerking: